2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#pályázat #európai uniós támogatás

Navracsics Tibor szerint Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az uniós forrásokat

Csarnó Ákos - MTI 2023.05.18. 15:42

Oké, hol vannak a 2022-re megígért elektromos buszok az egri utakról?

 

Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat – jelentette ki a területfejlesztési miniszter csütörtökön Ajkán, ahol az egészségügyi infrastruktúra 200 millió forintos fejlesztése részeként több eszközt is átadtak.

 

Navracsics Tibor kiemelte: Magyarország hagyományosan a legeredményesebb európai uniós tagállamok közé tartozik az uniós források felhasználása szempontjából.

Hangsúlyozta: lehet, hogy vannak olyan önkormányzatok, amelyek időről-időre nem sikeresek a pályázatokon, de Magyarországon az önkormányzatok között pártpolitikai alapon nincs megkülönböztetés.

Ezt mutatja az ellenzéki vezetésű Ajka számos nyertes projektje, illetve az is, hogy Budapest, Miskolc és Pécs a kormány közreműködésével vehet részt a klímabarát önkormányzatok európai pályázatán – tette hozzá a miniszter.

 

Navracsics Tibor kitért a védőnői szolgálat jelentőségére is, amelyre szavai szerint Magyarország hungarikumként tekinthet. Megjegyezte: a kormány az ágazatot – hazai és európai uniós forrásokból – fejleszteni szeretné, hogy minél jobb körülmények között dolgozhassanak a védőnők.

 

indexkép: MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló