2024. július 22., Magdolna

Mindenki ügye

#tüntetés #demonstráció #kata #kisadózók #kata-törvény

Nagyjából kétezren mentek el a kata-törvény elleni második tüntetésre

Kósa András/Azonnali.hu 2022.07.13. 19:31

A felszólalók hoztak némi közhelyet, de érkezett egy levél is egy futártól, akit nem engedett el a fideszes főnöke.

azonnalipp

Ezer-kétezer ember tüntetett szerda este a Kossuth téren a KATA módosítása ellen. Az eleve nem túl lelkes tüntetőket Pára-Kovács Imre azzal taszította még nagyobb apátiába, hogy a magyar történelemben úgyis a „békés fasiszta korszakok” jellemzőek, ha valami jó történik, az a kivételt erősítő szabály csak, szóval senki ne csodálkozzon. Tompa Andrea író azt mondta, a törvényt megszavazta képviselők is élvezik az adózási formát választó vállalkozók szolgáltatásait.

tuntetok2

Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője azt mondta, a KATA ellehetetlenítése miatt ismét eljön majd a kockás füzetben vezetett bevételek kora, és ha pusztán növelték volna a KATA terheit, azt akár el is fogadták volna.

tuntetok3

Szabó-Szontágh Luca színész szerint a kormány célja, hogy féljenek a KATÁ-val adózók is. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke közhelyektől hemzsegő beszédében azt mondta, „eddig is ne tovább”, majd a Momentum másik képviselője, Bedő Dávid kimondta a minden tüntetés halálát jelentő mondatot: "Addig leszünk itt, amíg ezt a törvényt vissza nem vonják!"


A tüntetésen felolvasták egy ételfutár levelét is, aki nem mert eljönni, mert a munkáltatója fideszes és kirúgná.

tuntetok4

A levélíró szerint most könnyen elveszítheti megélhetését. A tüntetésen megjelent pár dudáló motoros futár is, de ők hamar elhagyták a teret, amikor kiderült, hogy igazoltathatják azokat, akiknek a motorján rendszám van.

 

A tüntetés a várt módon folytatódott: a tömeg egy része újra közlekedést bénít, a Nyugati téren állították meg a forgalmat, a villamos síneit is elzárták. Egyesek szerint ott már nagyjából háromezer ember gyűlt össze.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Fotók: Kósa András / Azonnali

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló