2023. március 30., Zalán

Mindenki ügye

#kormány #fidesz #orbán viktor

Nagy visszatérők lehetnek az új magyar kormányban


Bár hivatalosan csak megbeszélést tartott Orbán Viktor a Karmelita kolostorban, az azon megjelenők összetétele igencsak sokatmondó.

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan közlése szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelita kolostorban.

A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt – ismertette a sajtófőnök.

D_MTI20220511003
Fotó: Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Mint ismert, társoldalunk, az Azonnali értesülései szerint pénteken nyújthatják be a parlamentnek a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt, így innentől kezdve már biztosat lehet tudni az ötödik Orbán-kormány szerkezetéről.

 

Értesülésük szerint

egy kormány fölötti kormány is alakul majd képletesen a legfontosabb, stratégiai jelentőségű ügyek kézben tartására.

Ez több egymástól független forrásból szerzett információnk szerint konkrétan azt jelenti majd, hogy minden eddiginél hierarchizáltabb kormányszerkezet jöhet létre.

 

Információik szerint kormánykörökben most egy olyan szerkezeti ábra borzolja a kedélyeket, ami a leendő kabinetet a következőképpen – egy forrásuk szerint szinte a Naprendszerhez hasonlóan, ahol egy központi égitesthez képest, de hozzá viszonyulva keringenek különböző távolságra a bolygók – ábrázolja: a miniszterelnök mellett közvetlenül egy gazdaságfejlesztési és egy nemzetbiztonsági főtanácsadó dolgozik, ők alkotják a „legbelső kört”.

 

Utánuk jön három kiemelt minisztérium: a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Miniszterelnökség és az újonnan létrehozandó gazdaságfejlesztési minisztérium. Ez lenne a „kormány fölötti kormány”, amelyik a két legfontosabb területtel foglalkozik majd a következő négy évben, az ország biztonságával és a gazdasággal.

 

A múlt héten pénteken a Kossuth Rádiónak adott szokásos interjújában egyébként maga Orbán Viktor is ilyen értelemben fogalmazta meg az új kabinet előtt álló legfontosabb kihívásokat. A kormányfő szerint a következő időszakban növekvő migrációs nyomással, a pandémia újabb hullámaival, az orosz-ukrán háború miatt egy „veszélyes világgal”, és gazdasági válsággal kell szembenézni.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló