2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#nagy feró #kossuth-díj

Nagy Feró: azért kaptam a Kossuth-díjat, hogy felidegesítsem azokat a liberálisokat, akik ellenem vannak

ugytudjuk.hu 2021.03.18. 11:46

A Beatrice frontembere élvezi, hogy felborzolta az emberek idegeit a kitüntetése, amit egyébként szerinte megérdemelten ítéltek oda neki komoly szaktekintélyek.

Nagy Feró örömét még az sem tudja elvenni, hogy vannak, akik úgy tartják, nem a munkássága miatt kapta meg március 15-én a Kossuth-díjat - írja a Bors.

Miután megkaptam, elővettem a könyveket, megnéztem, milyen dalokat írtam, és rájöttem, megérdemlem

- mondta nevetve a zenész a Retro Rádión Bochkor szerdai adásában a cikk szerint, majd hozzátette:

Van, aki azt mondja rám, ez az ember nem tud semmit. Akkor én a semmire kaptam a Kossuth-díjat. Nekik, a pocskondiázóknak dörgölném az orra alá, hogy mégis nekem ítélték.

nagy-feró-orbán-facebook
Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala.

 

A díjazását érintő támadások kapcsán a Bors is megkereste a Beatrice frontemberét, aki úgy nyilatkozott a lapnak, hogy

Azért kaptam meg a Kossuth-díjat, hogy felidegesítsem azokat a liberálisok, akik ellenem vannak. Van egy számomra igen kedves mondat – bár nem én találtam ki –, Tamási Áron fogalmazott jól: „Az igazságot is meg lehet szokni!” Hallottam, hogy az interneten nagyon megoszlanak a vélemények a díjazásomról, de én szándékosan nem olvasok olyan kritikákat, amihez még a nevüket sem vállalják fel az emberek. Nem akarom, hogy bármilyen negatív gondolat eljusson hozzám. Egyrészt nem érdekel, másrészt ezek mögött a gondolatok mögött nincs tartalom. Az emberi butasággal nem lehet mit kezdeni, főleg, ha mindez óriási gyűlölettel párosul.

- mondta Feró, majd hozzátette, főleg az emberek szeretetét érzi.

 

Az előadóművész azt mondta, azért örül a negatív véleményeknek is, mert ez azt jelenti, hogy a Kossuth-díja felborzolta az emberek idegeit. Szerinte komoly szaktekintélyek ülnek a bizottságban, ahol ezek a döntések születnek.

Elképesztő, milyen mérhetetlen gyűlölettel tudnak egy ilyen témához hozzászólni. Inkább maradnának csöndben! Ma már az internet olyan szólásszabadságot ad, amely még mindig nem megszokott. Sokan azt hiszik, az ő véleménye a legfontosabb

- fogalmazott Feró.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló