2021. March 3., Kornélia

Mindenki ügye

Müller Cecília: a koronavírus-fertőzésben elhunytak 5-7 százalékának nem volt alapbetegsége

2020.11.16. 17:15

Az országos tisztifőorvos szerint mindenkit beírnak a halálozási adatokba, akiknek pozitív volt a Covid-tesztjük. Így nem egyértelmű, hogy a vírus vagy az alapbetegség miatt haltak meg.

 

A koronavírusban elhunytak mindössze 5-7 százalékánál nem regisztráltak semmilyen alapbetegséget – ezt mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján az Index tudósítása szerint. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta elhunyt 3190 ember ekkora hányada esetében biztos, hogy maga a koronavírus, és nem valamilyen alapbetegség okozta a halált.

 

Ezek a számok, amiket naponta ismertetek az elhunytak vonatkozásában, tartalmazza az összes elhunyt személyt, akinél egyébként nem konkrétan haláloknak nevezték meg a koronavírus-fertőzést a halottkémlelés során

 

– jelentette ki Müller Cecília.

 

 

Az orvosok legtöbbször kísérő betegségként jelölik meg a koronavírus-fertőzést. A tisztifőorvos szerint így valamennyi elhunytat, akinek az alapbetegsége időtartama alatt bármikor pozitív lett a tesztje, a koronavírus halálos áldozataként tartanak nyilván, függetlenül attól, hogy biztosan a koronavírus volt-e a halál oka.

 

Koronavírus - Egyetemistákat is kivezényelhetnek a pedagógusok tesztelésére

Most már nem önkéntes lesz a részvétel a hallgatók számára. Eddig az orvosi és egészségtudományi területen tanuló hallgatók önkéntesen vehettek részt a koronavírus-tesztelésekben és a többi járványügyi feladatban, ám egy friss államtitkári levél szerint most már vezénylésről van szó - írja az Index.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló