2021. szeptember 16., Edit

Mindenki ügye

#koronavírus #mozi #színház

Moziba és színházba nem kell a védettségi igazolvány

Nagy Donát 2021.09.04. 17:59

Volt egy kis keveredés a pontatlan fogalmazás miatt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pontosító tájékoztatást adott a színházi előadások látogatásáról: előre megváltott, ülőhelyre szóló jeggyel zárt helyen sincs szükség védettségi igazolványra.

Minden kulturális esemény, zenés-táncos rendezvény, falunap, egyéb rendezvény, sportrendezvény stb. rendezvénynek minősül, ezért csak védettséggel rendelkező személyeknek és a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliaknak látogatható

– olvasható a tájékoztatóban a HVG szerint, ám hangsúlyozzák, hogy vannak kivételek.

Amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg,  előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi stb. előadásokat.

Tehát a korábbi hírekkel ellentétben – amelyekre reagálva egyébként egyes színházak már tájákoztatták a nézőiket az új szabályokról -, nem csak védettségi igazolással lehet beülni a színházakba és a mozitermekbe.   

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló