2023. január 30., Martina

Mindenki ügye

#koronavírus #koronavírusteszt #ellenőrzés #határ #Mongólia #teszt

Mongóliába már zavartalan, Európa többi részére még nehézkes az utazás

Nagy Donát 2021.05.20. 10:39

A kormány könnyebben szót ért a keleti barátaival, mint a nyugati szövetségesekkel.

Mongóliába és Georgiába (Grúziába) is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok – írja az MTI. A hír szerint a két országgal létrejött a várt megállapodás, így a hét végétől karantén- vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a magyarok ezekbe az országokba.

 

Bár bizonyára sokaknak lesz ettől egyszerűbb az élete, azért talán mégis inkább a nyugati országok felé megtehető utazások azok, amikről szívesen olvasnánk. Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter hozzátette: folynak az egyeztetések a többi, európai országgal.

06

Eközben azért egy problémát mégis sikerült megoldani: holnaptól a külföldön beoltott magyarok is kérhetik a védettségi igazolványt, írja Magyarország washingtoni nagykövetsége a Facebook oldalán a “Fontos információk” között (alig van elrejtve, az ATV-nek pacsi, hogy kiszúrta).

 

A televíziós csatorna cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy a védettségi igazolvánnyal már rendelkező magyar állampolgárok az igazolvány érvényessége alatt bármikor karanténmentesen utazhatnak be Magyarországra, sőt, aki a beutazás előtt online már megigényelte az igazolványt, és ezt igazolni tudja, ő is jöhet.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló