2024. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#oroszország #moldova #háború #invázió #orosz-ukrán konfliktus

Moldováig akar eljutni az orosz hadsereg


Dél- és Kelet-Ukrajna teljes elfoglalása az új cél.

 

Az orosz hadseregnek a „különleges hadművelet” második szakaszában teljes ellenőrzése alá kell vonnia a Donyec-medencét és Dél-Ukrajnát – jelentette ki a 444 cikke szerint Rusztam Minnyekajev vezérőrnagy, az orosz központi katonai körzet megbízott parancsnokhelyettese szerdán, a Szverdlovszk megyei hadiipari szövetség éves ülésén.

 

A tábornok, aki az első hivatalos személy orosz részről, aki nyilvánosan megnevezte az invázió második fázisának céljait, elmondta, hogy a Donyec-medence feletti ellenőrzés szárazföldi folyosót nyit a Krím felé, és érinti az ukrán hadsereg létfontosságú létesítményeit, valamint az ukrán agrár- és kohászati export jó részét megvalósító Fekete-tengeri kikötőket.

A Dél-Ukrajna feletti ellenőrzés kijáratot biztosítana az orosz fegyveres erők számára a moldovai Dnyeszter-mentéhez, ahol szerinte „az orosz ajkú lakosság elnyomására utaló jelek mutatkoznak”.

Eközben Maia Sandu moldáv elnök átadta az első iratokat az Európai Unió képviselőjének, amelyek szükségesek országa uniós csatlakozásához. Moldova egy kis részét az oroszpárti szakadár Dnyeszter Menti Köztársaság, avagy ismertebb nevén Transznisztria tartja ellenőrzése alatt 1990 óta.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Indexfotó: Emilio Morenatti / MTI / AP

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló