2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#választások #ebesz #választás 2022

Missziót küld a parlamenti választás megfigyelésére az EBESZ

2022.02.05. 10:51

Tartanak attól, hogy nem lesz tiszta a választás áprilisban.

 

Teljes körű missziót küld Magyarországra az országgyűlési választások tisztaságának megfigyelésére az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet ) – írta a Twitteren Halmai Katalin, a Népszava újságírója.

 

Az EBESZ pénteken döntött arról, hogy korlátozott, vagy teljes körű missziót küldjön Magyarországra. A különbség annyi, hogy a korlátozott küldöttségben kevesebb megfigyelő dolgozik, és tevékenységük elsősorban a választás előtti és utáni időszak alapos feltérképezésére terjed ki, míg a teljes körű misszió nagyobb létszámú (több, mint 200 fő), és a szavazás napján is ellenőrzi a választási eljárásokat a kijelölt körzetekben.

 

Január közepén 62 európai parlamenti képviselő kérte a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalát, hogy teljes körű misszió Magyarországra küldését javasolja az EBESZ illetékeseinek. A politikusok magyar civilszervezetekkel együtt azzal magyarázták ezt a kérést, hogy aggódnak a magyar választások demokratikussága miatt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló