2021. október 25., Blanka Bianka

Mindenki ügye

#előválasztás

Mindenki az előválasztás eredményeit várja

2021.09.29. 07:00

Estére már tudni fogjuk, kik lesznek a Fidesz-jelöltek helyi ellenfelei tavasszal, de a miniszterelnök-jelöltre valószínűleg még várnunk kell.

Tegnap este 9 óra után az utolsó online szavazat is regisztrálásra került, és ezzel Magyarország első országos előválasztásának első fordulója véget ért.

A szavazatszámlálás ma reggel, 9 órakor kezdődik, többnyire azokon a pontokon, ahová a lezárt urnákat gyűjtötték az elmúét napok során.

Az eredményeket az előválasztás hivatalos FB-oldalán teszik közzé.

 

 

Várhatóan ma délután, óránként jelentkező Facebook élő-videókban, illetve 106 egyéni választókerületi posztban fogják az eredményeket nyilvánosságra hozni. A választókerületeket megyénként párhuzamosan, az alacsonyabb sorszámútól a magasabb felé haladva fogják megszámolni.

 

A miniszterelnök-jelölti választás eredménye lesz utolsóként nyilvános. Itt viszont csak akkor lesz végleges eredmény, ha valamelyik jelölt megszerezte a szavazatok 50 százalékát; ellenkező esetben lesz egy második forduló, ahol már csak a három legnépszerűbb jelölt lesz a szavazólapokon.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Ugytudjuk

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló