2024. július 23., Lenke

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #járványügyi intézkedések #korlátozások #egyesült királyság

Minden utazási korlátozását törölte az Egyesült Királyság

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.03.18. 14:39

Már az oltatlanokra sem vár semmiféle nehezítés, ha elugranak pár napra Londonba.

azonnalipp
Péntektől se kötelező teszt, se kitöltendő papírok nem várnak azokra, akik be akarnak utazni az Egyesült Királyságba. A koronavírus elleni védőoltást már megkapott beutazóknak eddig sem nehezítették meg a dolgát, de most már az oltatlanok is teljesen szabadon mozoghatnak.

A hivatalos álláspont szerint ez már egy végleges változás, Robert Courts légiközlekedési miniszter pedig úgy fogalmazott, minden bekapott ütés, a sok teszt és a koronavírus okozta halálozások után végre megtörtént, amiért dolgoztak, és vége a bürokratikus akadályoknak a belépéshez.

A kormány kiemelte, hogy szándékosan a nagy forgalmat jelentő húsvéti ünnepek előtt oldottak fel mindent, de továbbra is vannak készenléti tervek a járványhelyzet rosszabbra fordulása esetére.

uk-pixabay
Fotó: pixabay.com

Az ország utazási irodái már most azt javasolják állampolgáraiknak, utazzanak bátran, ha előtte ellenőrizték az egyes helyeken továbbra is szigorúbb szabályokat.

2020 óta nem volt ilyen laza a helyzet az országban, akkor javasolták azt először a briteknek, hogy lehetőség szerint tartsák magukat távol az utazásoktól.

A változásokat az Egyesült Királyság összes kormánya (angol, skót, walesi, észak-ír) elfogadták, a lakosságnak ugyanis sokszor az is nehézséget okozott, hogy még a királyságon belül is eltérő szabályok éltek az elmúlt két évben.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló