2023. december 9., Natália

Mindenki ügye

#Mészáros Lőrinc #rezsiválság

Mészáros Lőrinc százezer forintos rezsitámogatást fizet minden dolgozójának

Csarnó Ákos - MTI 2022.10.05. 13:37

Nettó százezer forintos rezsitámogatást fizet minden munkavállalójának a Mészáros Csoport – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel. A Mészáros Csoport azt írta, hogy felelősséget érkeznek a dolgozóikért, a megemelkedett rezsiköltségek és a növekvő infláció okozta terhek enyhítésére szánt összeget október 15-től december végéig fizetik ki a vállalatcsoporthoz tartozó cégek.

 

Ez kb. 25 ezer munkavállalót érint, ennyien dolgoznak a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 300-nál is több cégben. A százezer forintos támogatás egy átlagfogyasztással rendelkező dolgozónak 4 havi áram- és gázszámláját fedezi. Mivel az egyes cégekre már önmagukban a megugró rezsiköltségek is jelentős terhet rónak, szükség esetén tulajdonosi tőkebevonással biztosítják az extra támogatások kifizetéséhez szükséges forrást – áll a közleményben.

 

A Mészáros Csoport a magyar gazdaság egyik legtőkeerősebb és legnagyobb szereplője és az ország legnagyobb munkaadója. Számos stratégiai ágazatában jelen van, többek között az építő-, az élelmiszer-, az energiaiparban, valamint a bankszektorban, a turisztikában és a mezőgazdaságban is.

 

indexkép: MTI/Komka Péter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló