2024. július 25., Jakab Kristóf

Mindenki ügye

#fidesz #választás 2022 #kivándorlás

Megugrott a "kivándorlás" szóra keresők száma a választás éjjelén

Barna Benedek 2022.04.04. 15:10

Keresésszámok tekintetében Heves megye az élmezőnyben volt.

 

A legnagyobb keresőmotor trendeket vizsgáló kimutatásai szerint nem sokkal azután, hogy érkezni kezdtek a választás első részeredményei, melyek már alacsony feldolgozottságnál is újabb Fidesz kétharmadot mutattak, megnőtt az érdeklődés a kivándorlás után a magyarok körében – írja a Menedzsment Fórum.

 

A Google Trends adatai alapján este 10 órától kezdve kezdett el intenzíven növekedni a "kivándorlás" szóra keresők száma itthon, és a lendület kisebb meghagyással azóta is tart.

kivandorlas-google
Kép forrása: Google

Az elmúlt egy hétre, de akár messzebbre visszatekintve is, jellemzően napi 25 alatt marad a kivándorlásra keresők száma, a választás éjszakáján azonban gyorsan elérte a 100-at is ez a szám, és ezt követően éjszaka és hajnalban ugyan – értelemszerűen – volt némi megtorpanás, hétfőn reggel, délelőtt újra növekedésnek indult a keresések száma. 

 

Az mfor.hu cikke megjegyzi, hogy némiképp meglepő módon a legtöbb keresés nem a háborúhoz közel lévő és alacsonyabb életszínvonalú régiókban történt, hanem az ország nyugati országrészében: Somogy, Vas és Zala megyékben, ezeket pedig Heves megye és a főváros követte.

 

Hasonló történt egyébként a legutóbbi országgyűlési választást követően 2018-ban: akkor is a szavazás napjának késő esti órájában nőtt meg rohamosan az érdeklődés a kivándorlás témája iránt.

 

(Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló