2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#orbán viktor #interjú #melegek

Megkérdezték Orbán Viktortól, hogy mit tenne, ha meleg lenne a gyereke

ugytudjuk.hu 2021.02.05. 09:53

Német újságírók kérdezték a miniszterelnököt.

A Stern című német interjút közölt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, amiből egy hosszú kivonat jelent meg az MTI-ben. A Telex azonban megszerezte a teljes interjút, amiből kiderült, hogy az MTI több részletet is kihagyott.

 

A német hetilap már a címmel sem finomkodott, az „Orbán úr, mi lenne, ha a lányának muszlim barátja lenne?” címet adták az interjúnak. A Stern újságírói személyesebb kérdéseket is feltettek, először azt, hogy a magyar miniszterelnök milyen értékeket képvisel, ezért megkérdezték, mi lenne, ha az egyik gyereke odamenne hozzá és bevallaná, hogy meleg?

 

Orbán azt mondta, ez jó nagy kihívás lenne, de hála Istennek még nem szembesültek ilyen kérdéssel.

 

A feleségem és én természetesen ugyanúgy szeretnénk a gyermekeinket, a vonzalmaiktól teljesen függetlenül

– mondta. Ezután azt kérdezték tőle, hogy mi lenne, ha a potenciális meleg gyermeke szeretne örökbe fogadni egy gyereket. A miniszterelnök szerint ő és a felesége minden helyzetben átgondolnák, hogyan tudnának segíteni a gyereküknek.

 

Keresztények vagyunk, és minden Isten kezében van: az ítélet, a büntetés és a kegyelem is.

Az újságíró kérdésére, hogy ha a fenti elképzelt helyzet mégis megvalósulna, mennyire változtatná meg a nézőpontját a politikát és a törvényeket illetően, Orbán azt mondta, hogy az alaptörvényre esküdött fel, és abban az áll, hogy a család férfiből és nőből áll.

orbán kossuth rádió

Az interjúban kitérnek a Meseország mindenkié című mesekönyvre is, ami Orbán szerint nem egy kisebbség létezését mutatja be, hanem „olyan meséket tartalmaz, amelyek szexuális propagandát fejtenek ki, és ezzel a gyermekek személyiségfejlődését befolyásolják.”

 

A címben elhangzó kérdést az interjú végén teszik fel a miniszterelnöknek, aki azt mondta, úgy nevelte a gyerekeit, hogy életük fontos döntéseit ők maguk hozzák meg. Megkérdezné, hogy jól átgondolta-e a dolgot, ha igennel válaszol, az ő feladata ott véget ért. Kifejti még, hogy a szülők nem élhetik a gyerekeik életét, és valószínűleg arra gondolna, hogy ez Isten akarata.

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló