2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#nyugdíj #tállai

Megint nyugdíjemelés jön, de azért ne vegyen repülőjegyet a Maldív-szigetekre!

2021.04.27. 08:49

Az inflációt követő, pótlólagos nyugdíjemelés jöhet az év közben - nyilatkozta Tállai András pénzügyminiszter-helyettes a Magyar Nemzetnek. Tállai azt mondta, a kormány a vírushelyzet miatt hajthat végre emelést. Az infláció a tervezett 3 helyett 3,6 százalék lehet, és ezt követnék majd le. Az infláció alakulásától függően aztán novemberben újabb kiegészítést is járhat a nyugdíjasoknak.

Ha a kormány tartaná magát a korábbi gyakorlathoz, akkor novemberben egy összegben fizetné ki az inflációs eltérésből származó különbözetet, de a költségvetési törvény módosításával most erre előbb sor kerülhet. Tállai szerint már a nyár elején egy összegben megkapnák az érintettek az első hónapokra járó 0,6 százalékos kiegészítő emelést, utána pedig az emelést már havonta beépítenék.

A pénzügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy a kiegészítő nyugdíjnövelés átlagosan évi tízezer forintot jelent, összesen pedig 26 milliárdot tesz ki. Ha az infláció túllépné a betervezett 3,6 százalékot, akkor pedig a megszokott módon ezt a különbözetet is kifizetné a kormány novemberben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló