2022. július 5., Emese Sarolta

Mindenki ügye

#gyászhír #csollány szilveszter

Meghalt Csollány Szilveszter

Farkas Bazsi/ugytudjuk.hu 2022.01.24. 17:48

Az olimpiai bajnok 51 éves volt.

 

Súlyos betegség után, január 24-én elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász – tájékoztat közös közleményében a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Torna Szövetség. Sydney bajnoka 51 évet élt. Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt.

 

Csollány Szilveszter – sokan Szilasnak hívták – 1970. április 13-án született Sopronban. Legnagyobb sikerét a sydney-i olimpián érte el, ahol bajnok lett. A Testnevelési Főiskolán 1992-ben szerzett edzői képesítést, 2001-től pedig a József Attila Tudományegyetem budapesti médiaintézetének hallgatója volt.

csollány-mti-földi-imre
Fotó: Földi Imre / MTI

Tudtuk, hogy súlyos beteg, hetek óta kórházban volt. Nem csak hozzátartozói és az olimpiai család, hanem egy egész ország szurkolt Sydney bajnokáért. Tudtuk, hogy az olimpiánál is nagyobb csatáját vívja, de bíztunk benne. Erős szervezetében, küzdeni akarásában, felépülésében. A csatát azonban most elvesztette. Szilas január 24-n örökre elment...

– írja a közlemény.

 

Csollány Szilvesztert a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti. A MOB együttérzését fejezi ki a családnak és a tornászok közösségének.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló