2022. augusztus 10., Lőrinc

Mindenki ügye

#gyászhír #dobos attila

Meghalt a legendás zeneszerző, Dobos Attila


Nyolcvanéves korában elhunyt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila – tudta meg a Blikk.

 

Az ismert és sokak által rajongott előadő 1941. április 27-én látta meg a napvilágot és már a húszas éveire befutott énekes lett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámó kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.

 

Bár a könnyűzenében páratlan sikereket tudhatott magáénak, fogorvosi szakmájában is előszeretettel tevékenykedett, egészen addig amíg el nem tiltották tőle, mondván, hogy döntse el, orvosként vagy inkább a szórakoztatóipar tagjaként akar dolgozni.

 

Mivel a döntés értelmében érvénytelenítették a diplomáját, a dalai szerzői jogainak felét pedig akkori feleségének ítélték, gyakorlatilag földönfutóvá vált, ezért elhagyta az országot.

 

Olyan dalokat írt, mint Mama, Kövek a vízparton, Isten véled édes Piroskám, Nyári zápor, Albérlet az emeleten, Annyi ember él a Földön, Minden ember boldog akar lenni, Annál az első ügyetlen csóknál - írja a gyászhírről először beszámoló Gréczy Zsolt.

 

Ezt követően Németországban telepedett le, ezért pedig nagy árat kellett fizetnie. Dalai sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, majd a boltokból megsemmisítés céljából minden példányát visszavonták.

 

Később aztán visszatért Magyarországra és újra bizonyította tehetségét, 1985-ben például megjelentette második, Dobos Attila új dalai című nagylemezét - írja a lap.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Indexkép forrása: TV2

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló