2024. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#koronavírus #orbán viktor #migráns #maszk #adó #építőanyag

Maximum órák kérdése, és a boltban sem fog kelleni a maszk

Nagy Donát 2021.07.02. 09:03

Orbán Viktor a mai rádiós beszédében többek között azt is mondta, hogy az építőanyagok drágulását adókkal kívánják lassítani, de a legtöbb problémát újra a migránsok okozhatják majd.

Orbán Viktor megtartotta szokásos helyzetértékelését péntek reggel a Kossuth rádióban, ahol azt mondta, ma délután, vagy legkésőbb este elérjük az 5,5 millió beoltottat, és két napon belül meglesz az ötmillió második beoltott is – írja a Telex. Ezzel újabb, már korábban beígért feloldások jönnek: a szociális intézményeket és kórházakat leszámítva nem lesz kötelező a maszkviselés, illetve az üzletekre vonatkozó korlátozások is megszűnnek.

A miniszterelnök szerint ha lesz negyedik hullám, a beoltottak nagy valószínűséggel kimaradnak belőle.

A miniszterelnök a gazdaság újraindításáról azt mondta, a járvány hosszú ideig tartott és reflexeket alakított ki, ezért nem indul be olyan gyorsan magától a gazdasági élet.

Jelezte, hogy a kormány be fog avatkozni valamilyen módon az építőanyagok árainak visszafogása érdekében.

Orbán azt mondta, jelenleg a lakásfelújításra felvehető 3+3 milliós összeg nagy része csupán a cégek "extraprofitját" szolgálja. Ezzel kapcsolatban úgy véli, hogy az EU működése miatt nem lehet egyik napról a másikra betiltani, vagy erősebben korlátozni egy-egy ilyen alapanyag kivitelét az országból, de elindítják a folyamatot, és várhatóan októbertől elrendelnek egy kiviteli korlátozást. Addig is a kivitelnél bejelentési kötelezettséget, illetve egy állami elővásárlási jogot próbálnak majd bevezetni. Sőt, bizonyos építőanyagoknál, például sódernél, kavicsnál egy bizonyos szint fölött az "extraprofit" 90%-át tervezik elvonni.

D_MTI20210702003
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Azoktól, akik megszerezték a művelési jogot egy bányára, de egy éven belül nem indítják be a termelést, elveszik a jogot, és másnak adják.

 

Az Unióban is sokat támadott melegellenes módosítókkal jócskán ellátott pedofiltörvény kapcsán Orbán úgy fogalmazott, ezekhez a támadásokhoz „szokva vagyunk, így szokott ez történni”. Orbán szerint az, hogy valaki támadja a magyar melegellenes törvényt, csak egy "gyarmattartó tempó", azaz más akarja megmondani, hogyan neveljük a gyerekeinket. 

A magyar miniszterelnök szerint a gyerek nem magánügy, az államnak joga van előírni, hogy az iskolákban ki mit mondhat nekik.

Magyarországon a szülők dönthetnek arról, hogyan nevelik a gyerekeiket, nem pedig civil szervezetek

– ismételte Orbán a kormány narratíváját arról, miért tették bele a melegellenes passzusokat a pedofiltörvénybe, és egyben arra is utalt, hogy aki a kormány álláspontjával nem ért egyet, az bizonyára a "Soros-hálózat" tagja; jelentsen ez bármit is.

 

A miniszterelnök a nemváltásról is elmondta a véleményét: van, hogy az ember nem jön be mindenkinek, vannak csalódások, de nem az a válasz, hogy nemet kell változtatni, hanem az, hogy azzal a fizikai adottsággal próbáljanak meg együtt élni, amivel rendelkeznek, és így megtalálni a helyüket a felnőttvilágban.

 

Orbán Viktor szerint veszélyes világ fog következni, ugyanis újra migrációs veszélyben vagyunk. Úgy tudja, hogy a tavalyi 10 ezer "illegális betörési kísérlethez" képest idén már 38 ezer volt, szóval „nagyobb migrációs nyomással fogunk együtt élni, mint a pandémia alatt”, mondta Orbán.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló