2023. december 9., Natália

Mindenki ügye

#gyurcsány ferenc #márki-zay péter

Márki-Zay Péter élő adásban ment neki Gyurcsány pártjának

2022.07.31. 15:36

Nem támogatják többé a DK-s jelölteket

 

A következő időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogja támogatni a Mindenki Magyarországa Mozgalom – ezt Márki-Zay Péter, az MMM elnöke jelentette be a szervezet elnökségének vasárnapi ülése után.

 

„Ennek a közvetlen kiváltó oka az, hogy a DK több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat” – indokolta a döntést Márki-Zay. Példaként a 16. kerületi időközi önkormányzati választást említette, amit a „legtisztességtelenebb, legbecstelenebb” magatartásnak nevezett a DK részéről.

 

Az MMM ettől függetlenül teljesíteni fogja „az összefogásból adódó kötelezettségeket”, de azt nem mondta Márki-Zay, hogy mit ért ez alatt, túl azon, hogy hiteles ellenzékre van szükség, „a hiteles alternatíva nyújtása a legfontosabb”. Szerinte az április 3-i választás előtt, a kampányában is azt tapasztalták, hogy Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort.

 

Példaként említette, hogy anyagilag és emberekkel se járult hozzá a kormányváltáshoz, sőt, ezt sok lépéssel kifejezetten akadályozta. A tovább Gyurcsányt kritizáló pontok között sorolta fel azt, hogy nem volt korábban, a Fidesz-kormány 2002-es leváltása után valódi elszámoltatás.

 

De „nem lehet hiteles alternatíva egy olyan volt kormányfő, akinek hivatali idején azonosító szám nélküli rendőrök földön fekvő embereket ütlegelnek”, és ennek nem következménye van, hanem a rendőri vezető pedig megrovás helyett jutalmat kap – mondta. További közös pontként említette Gyurcsány és Orbán között a kritikátlan Putyin-barátságot.

 

A Demokratikus Koalíció reagált Márki-Zay kijelentéseire. „Hódmezővásárhely polgármesterével szívesen beszélgetünk Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek” – írta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

 

indexkép: ATTILA KISBENEDEK Forrás: AFP

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló