2023. szeptember 28., Vencel

Mindenki ügye

#országgyűlési választások #márki-zay péter #választás2022

Márki-Zay: Nem beszélhetünk szabad választásokról, de van esély leváltani a kormányt

2022.04.03. 12:45

Minden egyes szavazat számít - jelentette ki Márki-Zay Péter vasárnap Hódmezővásárhelyen. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt mindezt azzal magyarázta, hogy szerinte egy szavazat eldönthet egy körzetet, ahogy egy körzet is eldönthet egy egész választást.
   

Márki-Zay Péter - miután családtagjai körében leadta szavazatát - mindenkit arra biztatott, vegyen részt a választáson, és méltósággal, nyugalommal adja le szavazatát. Úgy fogalmazott, most igazi választás van, nem csak szavazás, mert 12 év óta először nyílt valódi esély a változásra.

márki-zay_szavazas2
Fotók: MTI

Az ellenzék annak ellenére vesz részt a választásokon, hogy Orbán Viktor a választási szabályok és a körzethatárok módosításától kezdve a sajtó leuralásig, a független bíróságok fölszámolásáig, az Alkotmánybíróság befolyásolásáig mindent megtett annak érdekében, hogy leválthatatlan legyen. "Bár nyilvánvalóan nincs demokrácia Magyarországon, bár nyilvánvalóan nem beszélhetünk szabad választásokról, mégis van esély leváltani Magyarország történelmének legkorruptabb kormányát" - mondta Márki-Zay Péter.
    

Az ellenzéki politikus köszönetet mondott a szavazás lebonyolításában résztvevőknek a munkájukért.
    

A miniszterelnök-jelölt szerint a választás a 106 választókerületben fog eldőlni. A kormánypártok adatbázis alapján minden egyes szavazójukat elviszik, így a győzelem azon múlik, hogy az ellenzék mozgósítani tudja-e valamennyi támogatóját - mondta.
    

A teljes hatpárti ellenzék egységes - jelentette ki Márki-Zay Péter, hozzátéve: óriási eredménynek tartja, hogy nem sikerült megbontani ezt a négy év alatt kialakított együttműködést.

 

márki-zay_szavazas1
    

A politikus közölte: siker esetén az első intézkedésük az Európai Ügyészséghez történő csatlakozás lesz, annak érdekében, hogy minden bűnöző börtönbe menjen és ne legyünk többet következmények nélküli ország.
    

Kérdésre válaszolva kifejtette, Oroszország továbbra is rászorul az Európai Unió tagjainak pénzére, ahogy a tagállamok jelentős része is rászorul a gázra. Ezért föl sem merülhet az, hogy akár Németország, akár Magyarország vagy más tagállam a saját gázellátását kockáztassa - mondta Márki-Zay Péter, az ezzel ellentétes állításokat "nyilvánvaló, szánalmas" hazugságnak minősítve.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló