2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#márki-zay péter #beszéd #választás 2022

Márki-Zay: Hitler is kétharmadot kapott volna a körbekerített Berlinben

Kovács Dávid 2022.04.04. 00:11

Orbán győzelmi beszédével szemben ezt nem közvetítette a köztévé.

"Soha nem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény. Tudtuk előre, hogy rendkívül egyenlőtlen küzdelem lesz" –  kezdte a választást követő beszédét Márki-Zay Péter vasárnap késő este a budapesti Városligeti Műjégpályán, ahol csak a családja állt mögötte a színpadon.

 

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje arról beszélt: "ugyanúgy le vagyok taglózva, mint mindenki más. Nem akarom titkolni a csalódottságomat, a szomorúságomat, soha nem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény".

 

Az ellenzéki politikus rendkívül egyenlőtlennek nevezte a küzdelmet, de azt mondta, nem vitatják az eredményt, azt azonban igen, hogy demokratikus és szabad lett volna a verseny. "Ebben a rendszerben győzött a Fidesz" – mondta.

"Nyilvánvalóan egy egyenlőtlen és esélytelen küzdelem volt, mégis belevágtunk. (...) A történelem tanulsága, hogy nemcsak Milošević volt mindenki másnál népszerűbb, amikor éppen a NATO bombázta Jugoszláviát és Szerbiát, hanem valószínűleg Hitler is kétharmados többséget kapott volna az oroszok által immár körbekerített Berlinben, 1945 áprilisában."

 

Márki-Zay Péter ezután úgy fogalmazott: tudomásul kell vennünk, hogy a propaganda az, amely megnyerte a választást a Fidesznek. Szerinte Orbán ennek ellenére is félt, rettegett, hogy elveszítheti a hatalmát. Azoknak, akik könnyes szemmel máris összepakolnának, hogy elhagyják az országot, azt üzente: nyugadjanak meg, először ő is kialussza magát, otthon "megcsóklássza" a családját, a többieknek is ezt javasolja, "menjünk haza és szeressük egymást", a továbbiakban pedig józan döntésre, döntésekre van szükség.

 

Márki-Zay Péter teljes beszédét itt lehet megnézni:

 

Élő bejelentkezés az eredményváró helyszínéről

Élő bejelentkezés az eredményváró helyszínéről Bezártak a szavazóhelyiségek- Választás 2022 Lukácsi Katalin.

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2022. április 3., vasárnap

 

 A beszéd után egy másik üzenet is megjelent Márki-Zay Péter Facebook-oldalán, amely így szól: "Ne engedjük el egymás kezét!"

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló