2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#lmp #bérlet #tömegközlekedés

Maradjanak meg a rövid útszakaszra érvényes bérletek!

Farkas Bazsi 2024.01.13. 09:52

Petíciót indított az LMP

 

Az LMP petíciót indított annak érdekében, hogy maradjanak meg a rövid útszakaszra érvényes havi bérletek - közölte pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője.

 

Gál József arra reagált, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter a hét elején Debrecenben bejelentette, március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek.

 

Az ellenzéki politikus úgy értékelt: a változtatás aránytalanul nagy költségekbe veri azokat, akik öt kilométernél rövidebb szakaszra vásárolnak bérletet.

 

Ők ezt eddig havi 5940 forintért tudták megtenni, a jövőben azonban arra kényszerülnek, hogy 9450 forintért vegyenek vármegyebérletet - mutatott rá Gál József. Hozzátette: ha két települést egy vármegyehatár választ el, akkor az azok között közlekedőknek két vármegyebérletet vagy egy országbérletet kell majd vásárolniuk.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló