2021. október 25., Blanka Bianka

Mindenki ügye

#előválasztás

Már csak ma tud előválasztani az, akit érdekli

2021.09.28. 08:04

Sokan mentek szavazni.

Az előválasztáson megjelentek száma hétfőn már csak 57 545, közülük 34 421-en helyszínen, 23 124-en pedig on-line adták le a voksukat.

 

Az Országos Előválasztási Iroda tájékoztatása szerint mostanra 570 ezer fölött áll az összes szavazó száma.

 

Aki szeretne választani, az még ma megteheti, de este véget ér a szavazás. Hivatalosan este nyolc órakor zárnak, de az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy a 20 órakor sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat.

Az online szavazásnál a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, ezután 20 óra 15-ig van mód a regisztráció befejezésére. Akiknek 20 óra 15-kor még van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek. Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó sorban álló személy videós azonosítása lezárul, és leadja a szavazatát.

A szavazatokat szerda reggel kezdik összeszámolni. A képviselőjelölti eredményeket a nap folyamán folyamatosan ismerteti majd az OEVB, a miniszterelnök-jelölti választás eredménye pedig késő délutánra-estére várható.

 

A jelölteknek három napjuk marad a fellebbezésre a döntések ellen, így hivatalos eredmény csak napokkal később lesz. Az első forduló végén eldől, hogy ki lesz az ellenzék közös jelöltje az ország 106 választókerületében jövő áprilisban, így Egerben és körzetében is.

 

A második forduló október 4. és 10. között lesz, ekkor már csak három miniszterelnök-jelölt lesz versenyben.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló