2024. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#kormány #egészségügy #belügyminisztérium

Magyar Narancs: A Belügyminisztérium alá kerülhet az egészségügyi tárca

Nagy Donát 2022.04.22. 18:08

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szétszedése után a belügyé lehet az egészségügy.

 

Az biztosnak látszik, hogy Magyarországon továbbra sem lesz önálló egészségügyi minisztérium, írja a Magyar Narancs. Erről Gulyás Gergely beszélt a csütörtöki kormányinfón, amikor azt mondta, hogy

ez a baloldali kampánynak volt a része, és meg is van az eredménye. Biztos, hogy nem lesz önálló egészségügyi minisztérium.

A lap információi szerint a 72 éves Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter minden valószínűség szerint nyugdíjba vonul, és a májusban felálló új Orbán-kormánynak már nem lesz része. Szóba került Szócska Miklós szerepvállalása, aki a második Orbán-kormányban már volt egészségügyi államtitkár, ő jelenleg egyébként a Semmelweis Egyetem (SE) közszolgálati karának dékánja, és egyben a magánosított intézmény egyik kurátora.

 

Szócska előtérbe helyezése viszont „úgy tűnik, hogy kacsa volt”.

 

Szerdán a Népszava arról írt, hogy egyelőre még nagyon képlékeny az egészségügyi irányítás kérdése, akkor még lógott a levegőben, hogy önállóvá válik-e, vagy esetleg besorolják a Belügyminisztérium alá.

 

A Magyar Narancs információi szerint most ez utóbbi forgatókönyv a legvalószínűbb, azaz

az egészségügyi tárca a jelek szerint a belügy irányítása alá kerülhet.

Mint írják, az viszont továbbra is nagy kérdés, strukturálisan hogyan fog mindez kinézni, ki fogja megalkotni az egészségügyi stratégiát és ki lesz az a személy, akit ilyen konstellációban felkérnek a tárca vezetésére.

 

 

(Indexkép forrása: Orbán Viktor / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló