2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#benzin #benzinár #benzinkút #hatósági ár

Literenként 20 forint támogatást ad a kormány a kisebb benzinkutaknak

Nagy Donát 2022.03.24. 10:46

Előre elutalják majd a pénzt, de kérni kell.

A frissen megjelent kormányhatározat szerint támogatást ad a kormány a kisbenzinkutaknak, egészen pontosan literenként 20 forintot, írja a 444.

 

A határozat alapján a támogatást március, április és május hónapokra igényelhetik a benzinkutak, a támogatást pedig a tavaly március, április és májusi fogyasztás 80 százaléka alapján számítják. A cikk szerint a támogatást előlegként, egy összegben fizeti ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

 

Mint ismert, a kormány tavaly novemberben rögzítette literenként 480 forintban a benzin és a gázolaj árát, a hatósági árazás miatt viszont sok kisebb töltőállomás súlyos veszteségeket szenvedett. Sok, különösen vidéki benzinkúton üzemanyaghiány alakult ki, vagy a töltőállomások elkezdték szabályozni, hogy egy autós maximum mennyit tankolhat.

 

Az ötletszerű rendelkezések nem váltak be, több kút korábban inkább bezárt, mint hogy veszteségesen üzemeljen tovább, ezért a kormány március elején azt ígérte, hogy az ellátásbiztonság garantálására támogatást kaphatnak majd a vidéki benzinkutak. Ezt foglalták most írásba.

 

Címlapkép: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló