2024. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#nyugdíj #infláció #nyugdíjemelés

Lesz, akinek havi 100 ezer forinttal nő a nyugdíja jövőre

2022.12.14. 11:03

De 350 ezer olyan nyugdíjas is van, akinek az ellátása a 100 ezer forintot sem éri el.

 

Korábban beszámoltunk arról, hogy januártól 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat, az erről szóló kormányrendeletet pedig már alá is írta Orbán Viktor miniszterelnök. Az mfor.hu számításai szerint ez az átlagnyugdíj esetében 27 ezer forintot jelent, amivel így az ellátás összege átlépheti a 200 ezer forintot.

Az átlagot néhány, nagyon magas nyugdíjat kapó ember felfelé húzza. A mediánnyugdíj mértéke 140 ezer forint körül lehet az mfor szerint, esetünkben így az emelés mértéke 21 ezer forint lehet.Megemlítik, hogy a 15 % körül várt infláció teljes egészében elviheti majd az emelést.

Az mfor.hu szerint mintegy 10 fő lehet, akinek egymillió forintos a nyugdíja, náluk havi 150 ezer forintot jelent az Orbán Viktor által bejelentett emelés, vagyis ők minden hónapban pluszban még a mediánnyugdíj összegét is hazavihetik.

 

Becslések szerint mintegy háromezer olyan nyugdíjas lehet, aki 690 ezer forintnyi ellátást kap, ők havonta 103 500 forinttal többet vihetnek haza jövőre.

 

Az elszabaduló árak miatt az a megközelítőleg 350 ezer nyugdíjas került a legnehezebb helyzetbe, akinek a juttatása még a 100 ezer forintot sem éri el.

 

indexkép: Shutterstock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló