2021. október 27., Szabina

Mindenki ügye

#ügyészség #ítélet #fellebbezés #lagzi lajcsi #áramlopás

A kiszabottnál súlyosabb büntetést kért az ügyészség Lagzi Lajcsira

Barna Benedek 2021.09.16. 14:39

Fellebbeztek az elsőfokú ítélet ellen.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Lagzi Lajcsit szerdán két év tíz hónap börtönre, és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Budaörsi bíróság az áramlopási ügye miatt.

 

Az elsőfokú ítélet ellen azonban az Érdi járási Ügyészség fellebbezést jelentett be: a zenészre és a többi elítélt vádlottra súlyosabb büntetést, míg a teljes egészében, illetve részben felmentettek – köztük Lajcsi felesége – esetében a bűnösségük vád szerinti megállapítását és büntetés kiszabását kérték.

 

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy az ügyészség hosszabb tartamú szabadságbüntetésért, és a kiszabott 15 milliós pénzbüntetés súlyosításáért fellebbezett az elsőrendű vádlott esetében. Megjegyezte, hogy az ügyész a halmazati büntetésekkel megállapított középmérték kiszabására tett indítványt a perbeszédében, ami ez elsőrendű vádlott esetében hét év szabadságvesztés.

lajcsi-mti-lakatos-péter

Az ítéletre egyébként Lagzi Lajcsi is reagált:

A feleségem vétlenségét kimondta az első fokú bíróság, engem pedig elkaszált, és ez elfogadhatatlan. Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott, de a történelemben előfordult már ilyen, nem ez az első eset, akár emberölés ügyében is. Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet. A bíró ugyan visszafogta az ügyészség fantáziálását, ugyanakkor apró részleteket felnagyítva, és feltételezéseket tényként elfogadva döntött.

– nyilatkozta a Blikknek, hozzátéve: azt szerette volna, hogy lezáruljon az ügy, de a végsőkig harcolni fog, "hogy kiderüljön az igazság".

 

(Fotók: Lakatos Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló