2021. június 24., Iván

Mindenki ügye

#orbán viktor #üzbegisztán #krumpli

Krumpliközpontot alapított Orbán Üzbegisztánban a harmadik hullám kellős közepén

ugytudjuk.hu 2021.03.31. 14:09

Fontossági sorrendek.

Miközben idehaza tombol a járvány, az egészségügy kapacitásának határán, miközben egyre többen követelik, hogy az aktív dolgozókat oltsák már végre, miközben a tanárok bejelentik, hogy nem hajlandóak addig tanítani, amíg ki nem alakul a védettségük, aközben a magyar miniszterelnök - Nagy Feró zseniális sorával élve - úgy érezte szabadon él, és egészen a napfényes Üzbegisztánig kalandozott, hogy ott felavasson egy burgonyakutató központot.

 

Egy éve már, hogy a magyar sajtó délelőttre beosztott napszámosainak egyik legfontosabb reggeli munkája a friss koronaadatok közlése. Ezeket rendre a kormányzati tájékoztatási oldalról, vagy péntekenként Orbán Viktor Kossuth rádióból közvetített, sokszor fájdalmasan agyzsibbasztó litániáiából kell kibogarásznunk, mármint azt a kevés információt, amit közölni óhajtanak. De a lényeg, hogy legkésőbb délelőtt 9 órára már az olvasók elé tudjuk tárni a legfrissebb adatokat.

 

Nem úgy mint kedden. Orbán Viktor ugyanis hétfőn megígérte, hogy kedden átléphetjük a kétmillió beoltottat, ha pedig megígérte, akkor az úgyis lesz, ám valljuk be, elég rosszul festene a napindító statisztikában ennek ellenkezője.

üzbég (1)

Ezt a kockázatot nyilván senki sem merte bevállalni idehaza, így hiába áll egy nap 24 órából (vagyis a nem létező versenyt egyedüli versenyzőként délután ötkor is meg lehet nyerni), a reggeli tájékoztatás csak azért kellett, hogy csússzon, hogy az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján végre bejelenthessék a Nagy Eseményt: beadták a kétmilliomodik első oltást (a csúszás okáról természetesen egy árva betűt nem közölt a kormányzat).

 

Olyannyira Piros Betűs Ünnepet élünk, hogy nem maradhatott el Orbán Viktor kötelező Facebook-videója sem, aki miután hazánk egyik legfontosabb külgazdasági partnerénél átadta jelenünk egyik kiemelkedően fontos burgonyakutató-központját a helyi elvtársakkal példás egyetértésben, büszkén mondhatta bele a kamerába az eredményt.

 

Mindenki boldog, nem hullottak a fejek az államapparátusban, senkit sem száműznek a borsodlapajtői járási oltóhely helyettes vezetői posztjáig, és elégedett a miniszterelnök is, hiszen szépen hasít a Facebook-videója is.

 

Kár, hogy ismét kiderült, a magyar állampolgár tájékoztatása a legutolsó szempont, kár, hogy ismét bebizonyosodott, a sikerkommunikáció nem tájékoztatás.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló