2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

#film #gyurcsány ferenc #öszödi beszéd

Krimit forgatnak 800 millió forintból, amely Gyurcsány elhíresült öszödi beszédét dolgozza fel

ugytudjuk.hu 2021.02.26. 10:55

Természetesen készen lesznek vele a 2022-es országgyűlési választások előtt.

Fikciós nagyjátékfilm készül a 2006. őszi eseményekről, amelyben feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forognak majd az események, és szerepet kaphatnak benne az ezt követő zavargások is. A készülő filmnek sok hivatalos nyoma egyelőre nincs, de a szereplőválogatás már zajlik - írja a 24.hu.

 

A lap beszélt két, neve elhallgatását kérő színésszel is, akiket castingolni szerettek volna, ám végül egyikük sem ment el a meghallgatásra. Mindkettőjükre a Facebookon, ismeretlenül írt rá egy casting director, hogy lenne egy nagyszerű szereplehetőség, és ha érdekli őket, beszéljenek róla telefonon. A telefonbeszélgetések viszont már elhangzott, hogy "politikai krimiről" van szó.

 

A cikk szerint a szereplők agitálásakor sokszor elismételték, hogy fikciós a film, de végül is a 2006-os őszödi beszéd a fő témája. Ugyan a casting director azzal érvelt, hogy a film nem politikai állásfoglalás, végül több színész inkább el sem ment a meghallgatásra.

gyurcsány mti

"A hazugság ára" című film az információk szerint komoly anyagi támogatást kap és széles közönség előtt fogják vetíteni. A lap megjegyzi, hogy a készülő filmről egyelőre nyoma sincs hivatalos tájékoztatásnak, egyelőre fű alatt szervezik a forgatást. Bár egy "neves angol rendezőt" emlegetnek, de egyelőre nem lehet tudni, kiről van szó, ahogy az sem tiszta egyelőre, ki és milyen pénzből készíti a filmet. A színészeket ugyanakkor a Megafilm Tétényi úti székházába hívják meghallgatásra. Az ide bejegyzett MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált egy játékfilmet A hazugság ára címen. Ez lehet az a bizonyos, készülő Gyurcsány-film.

 

A nyilvános táblázat alapján a film gyártása már tavaly november óta tart, a forgatás megkezdésére 2021. március 21-ét jelölték meg, a „befejezés dátuma” rubrikában pedig október 23. szerepel. Azaz a választások előtti fél évben már a csapból is a "fikciós politikai krimi" folyhat.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló