2021. június 20., Rafael

Mindenki ügye

#közlekedés #traffipax #mérés #sebesség

Központi utasítás miatt tűnhettek el a mozgó traffipaxok

Székely Zoárd 2021.06.10. 07:29

Körülbelül másfél hónapja nem látni egyet sem az utakon.

Egyre többen tapasztalják, hogy a fixen telepített sebességmérőkön kívül, út menti autókból nem mérnek sebességet a rendőrök. Az okokra vonatkozó kérdésre az ORFK-tól kitérő választ kapott az ATV Híradója, de több közlekedési szakember is azt mondta, hogy szerintük a rendőrség leállította a méréseket. Tény, hogy az utóbbi egy hónapban nem jelent meg sebességrekorder a rendőrségi honlapon, és a hasonló témájú Facebook-oldalakon is nagy a hallgatás.

 

A traffihunter.hu oldalon tegnap délután csak a fixen telepített traffipaxokat mutatta a térkép. Ez pedig az is jelentheti, hogy a rendőrség sehol sem mért út szélén álló autókból. Az ATV az utóbbi napokban országszerte próbált sebességmérő autókat találni, de hiába.

Nem találtak sem rejtve, sem nyilvánosan traffipaxot használó járműre.

Egy sebességméréssel foglalkozó internetes oldal kezelője is azt mondta, hogy feltűnően eltűntek a bejegyzések.

Több tag fel is vetette – és én is észrevettem – hogy körülbelül másfél hónapja nincs bejegyzés arra vonatkozóan, hogy traffipax lenne az úton

árulta el a híradónak Pap Zoltán.

 

Nagy László, pécsi közlekedési szakjogász – aki korábban a megyei főkapitányság vezető közlekedési rendőre volt – úgy nyilatkozott, hogy neki is feltűnt a traffipaxok hiánya. Hozzátette: korábban például karácsony körül vonták vissza az eszközöket, hogy ne rontsák az ünnep hangulatát, de most tippelni sem tud az okokról. Mint elárulta, több emberrel is beszélt, de kitérő válaszokat kapott, így „valamilyen utasításfélét” feltételez a háttérben.

 

A híradó stábja is érdeklődött a rendőrségen, de kérdésükre levélben azt a választ kapták, hogy a véda-rendszer rendben működik. A mérésekről pedig azt írták:

a rendőrség a sebességellenőrzési tevékenységét mindenkor – így jelenleg is – az aktuális közlekedésbiztonsági helyzet értékelése alapján indokolt helyszíneken és intenzitással végzi.

Nem hivatalosan egyébként több helyről is érkezett olyan információ, hogy központi utasítás állította le a traffipaxokat.

 

 

Címlapfotó: alapjarat.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló