2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#demokratikus koalíció #mszp #párbeszéd

Közösen indul a DK, az MSZP és a Párbeszéd a uniós parlamenti és a budapesti önkormányzati választáson is

Csarnó Ákos 2024.03.28. 13:53

És még 2026-ra is együtt készülnek

 

A DK, az MSZP és Párbeszéd közös, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötöttek, ez a megállapodás az Orbán-rendszer leváltásáról szól – jelentette be csütörtökön délben Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely társaságában. A kormány erkölcsileg válságba sodorta az országot, „a pedofilbotrány rávilágított ennek a fideszes hatalomgyárának a mérhetetlen amoralitására” – állításuk szerint.

 

Dobrev Klára szerint az ellenzéki oldal is szétforgácsoltabb, mint korábban. Ezért a három párt úgy döntött, hogy a válságra közös, baloldali, zöld választ adnak. Az első lépés a közös fővárosi lista, közös EP-lista és közös jelöltek, majd 2026-ra is így készülnek, közös miniszterelnök-jelölttel is.

 

Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, hogy az együttműködésnek nincs alternatívája, csak ez erősíti fel a változást akaró emberek hangját. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szintén az összefogás fontosságáról beszélt, úgy fogalmazott, hogy „nincs 2026, 2024 nélkül”.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló