2024. június 17., Laura Alida

Mindenki ügye

#jobbik #parlament #kövér lászló #jakab péter

Kövér megint elvette a szót Jakabtól, erre a Jobbik-frakció kivonult a parlamenti ülésteremből

2021.05.25. 17:26

Cirkusz helyett.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke napirend előtt szólalt volna fel a Parlamentben, de minden korábbinál rövidebben beszélhetett, mert Kövér László házelnök megint elvette tőle a szót, írja a 444.hu. Jakab a felszólalása elején azt idézte Orbántól, hogy „mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk", majd arról beszélt, hogy Kövér a múlt héten megvonta tőle a szót. Jakab ugyanis ficsúroknak nevezte a fideszeseket, ezért később még egy 9,6 millió forintos büntetést is kapott.

 
De Jakab alig kezdett bele a mondandójába, Kövér ismét kikapcsolta a mikrofonját, arra hivatkozva, hogy a házszabály szerint a képviselők nem kritizálhatják az ülésvezetést. A házelnök ezután a többi jobbikos képviselőre is rászól, hogy ne "hőbörögjenek", majd visszaadta Jakabnak a szót. A jobbik elnöke már csak annyit mondhatott, hogy  „Elnök Úr, akármit is tesz, soha, semmilyen körülmények között nem fog tudni elhallgattatni. Kikapcsolhatja a mikrofonomat, büntethet 10…” majd Kövér ismét kikapcsolta a mikrofonját, majd bejelentette, hogy továbblépnek Jakabon.
 

 

A jobbikos képviselők viszont már nem bírták szó nélkül a helyzetet, kiabálni kezdtek Kövérrel, aki csak annyi mondott, hogy "Remélem, az urak még nem ittak, tehát még képesek higgadtan viselkedni!” A jobbikos képviselők ezután elhagyták az üléstermet.

 

Hogy melyikújük a nagyobb porondmester, a sértődött bajszot játszó Kövér, vagy a láthatóan szándékosan a balhét provokáló Jakab, azt mindenki eldöntheti maga.

 

Via ugytudjuk.hu

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló