2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#joe biden #ferenc pápa #augusztus 20 #államalapítás #üdvözlés #II. erzsébet #hszi csing-pin

Kíváncsi arra, hogy a brit királynő és a kínai elnök mit kíván nekünk az államalapítás ünnepekor?

Szabadi Szabolcs 2021.08.21. 09:25

Ugyan a diplomáciai modorosság és udvarias semmitmondás is érzékelhető a magyaroknak küldött üzenetekben, de legalább kaptunk néhány kedves szót olyan hatalmak vezetőitől is, akik mostanában annyira nem igyekeznek verbális bókokkal feldobni a magyar politikai vezetők hétköznapjait.  A Magyar Távirati Iroda szemlézett az augusztus 20-a alkalmából Áder János köztársasági elnöknek küldött köszöntésekből.

 

Ferenc pápa azt írta: készülve a Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való részvételére, Szent István mennyei közbenjárásáért imádkozik, hogy a magyar emberek élvezhessék majd a mindenható Isten bőséges áldását.
    

II. Erzsébet brit királynő táviratában azt hangsúlyozta: az elmúlt nehéz év után bízzanak abban, hogy sikerül leküzdeni a globális egészségügyi kihívásokat és jobb idők várnak a jövőben.
    

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke arra is emlékeztetett, hogy idén van az évszázados évfordulója a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatoknak. Az elnök reményét fejezte ki, hogy a két ország kapcsolatai tovább mélyülhetnek olyan értékek mentén, mint a demokrácia, az egyéni szabadság és a jogállamiság.
    

Hszi Csing-pin, a Kínai Népköztársaság elnöke kiemelte, hogy a kínai-magyar kapcsolatoknak nagy jelentőséget tulajdonít és készen áll arra, hogy tovább dolgozzanak együtt közösen a két ország, a két nép érdekében.
    

Megemlékezett a magyar államalapítás ünnepéről Frank-Walter Steinmeier, a Németországi Szövetségi Köztársaság szövetségi elnöke; Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke; Borut Pahor, a Szlovén Köztársaság elnöke; Sergio Mattarella, az Olasz Köztársaság elnöke; Alexander Van der Bellen, az Osztrák Köztársaság szövetségi elnöke és Ram Nath Kovind, az Indiai Köztársaság elnöke.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló