2024. június 24., Iván

Mindenki ügye

#áder jános #novák katalin #köztársasági elnök

Kiemelt fontosságú lett Novák Katalin beiktatása


Nagyon várják.

A Kormány 2022. május 14. napján Budapesten megrendezésre kerülő köztársasági elnöki beiktatási ünnepséggel összefüggésben a Kálvin téri református templomban tartandó istentiszteletet,  Kossuth Lajos téren tartandó beiktatási ceremóniát, valamint a Sándor-palotában tartandó nyílt napot kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánítja

– olvasható a Magyar Közlönyben hétfő este megjelent kormányhatározatban. A rendezvény lebonyolításában a kormány részéről a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külügyminiszter, az emberi erőforrások minisztere és az agrárminiszter vesz részt a miniszterelnök kabinetfőnökének vezetésével.

 

Mint ismert, a leköszönő Áder János egy 720 négyzetméteres állami villába költözik. 

720 négyzetméteres állami villába költözik Áder János

Egy 720 négyzetméteres állami villába költözik a leköszönő államfő, Áder János, miután lejár a mandátuma. A dolog érdekessége az, hogy a beruházást egy kormányrendelettel segítették, mivel nagyobb lett a ház, mint amekkorát építeni lehetett volna a XII. kerületi előírások szerint - írja a 24.hu. Az információit a Köztársasági Elnöki Hivatal is megerősítette.

A vonatkozó jogszabály szerint a köztársasági elnök kérheti, hogy leköszönése után az állam gondoskodjon a lakhatásáról. Az ingatlan korábban az amerikai nagykövetségé volt, csere révén került a magyar állam tulajdonába még 2007-ben. Egy 364 négyzetméteres, átlagos állapotú ház állt ott, amit tavaly kezdtek el bővíteni és felújítani.

 

A felújítást pedig a kormány is megtámogatta egy kormányrendelettel 2020-ban:

nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított Normafa Park beruházás részeként, és a telekre vonatkozó beépíthetőségi korlátot megemelte 15-ről 20 százalékra, a minimális zöldterületre vonatkozó mutatót pedig csökkentette 65-ről 60 százalékra.

A 24.hu birtokába került dokumentumból az derül ki, hogy erre azért lehetett szükség, mert az építési engedély szerint a beépítettséget 17,2 százalékra, a minimum zöldterületet pedig 60,19 százalékra tervezték.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló