2021. május 6., Ivett Frida

Mindenki ügye

Két nagy turisztikai esemény is elmarad a járvány miatt: nem lesz se Oktoberfest, se bikafuttatás

2020.04.21. 17:22

Pamplonában, a bikafuttatásról híres spanyol városban a polgármester is koronavírusos.

 

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem rendezik meg a világ legnagyobb sörfesztiválját, a müncheni Oktoberfestet – írja az Index.

 

Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke keddi sajtótájékoztatóján jelentette be a nemzetközi jelentőségű esemény törlését, amit ő és a müncheni főolgármester, Dieter Reiter azzal indokoltak, hogy túl nagy kockázatot jelentett volna megtartani.

 

Az Oktoberfestet szeptember 19. és október 4. között rendezték volna meg. Történelme során eddig – a két világháború évein kívül – három alkalommal maradt el: 1854-ben és 1873-ban kolerajárvány, 1923-ban pedig a hiperinfláció miatt.

 

Fotó: pixabay.com

 

Szintén kedden jelentették be, hogy egy másik nagy európai turisztikai esemény is elmarad idén: nem rendezik meg a bikafuttatásairól híres San Fermín-ünnepet az észak-spanyolországi Pamplona városában.

 

A hírt Ana Elizalde ügyvivő polgármester közölte, aki az Index cikke szerint a koronavírus-fertőzött városvezetőt, Enrique Mayát helyettesíti.

 

Az ünnepségre szánt összeg egy jelentős részét idén a járványügyi helyzet, valamint az abból adódó gazdasági és szociális károk kezelésére fogják fordítani.

 

Koronavírus - Ha nem lesz vakcina, veszélybe kerülhet a 2021-es tokiói olimpia is

 

 (Indexkép: pixabay.com)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló