2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#gyermek #autó

Két gyerek átlagosan 40 percet bír együtt nyugton lenni a kocsiban utazás alatt

Nagy Donát 2022.08.23. 09:37

Megalkották a képletet, amivel kiszámítható, mennyi idő után lesz hisztis a gyerek az autóban.

 

Megalkották a képletet, amivel kiszámítható, mennyi idő után lesz hisztis a gyerek az autóban, adta hírül a HVG. James Hind, a brit Nottingham Trent Egyetem statisztikusa szerint itt több tényező is hatással lehet a gyerek türelmére.

 

Ha valaki kisgyerekekkel indul hosszú útra autóval, akkor be kell kalkulálnia, hogy előbb-utóbb a gyerekek elunják magukat. A kérdés csupán az, hogy ez mikor következik be, és mikor indul a nyúzás.

 

Hind szerint ugyanakkor megjóslható egy átlagos gyereknek a türelemvesztése az autóban. Ehhez pedig nem kell mást használni, mint a

T = 70 + 0,5E + 15F - 10S

képletet.

 

A T itt az indulástól számított időt jelenti, 70 pedig azért szerepel a képletben, mert a szakember számításai alapján az jött ki, hogy egy átlagos gyerek számára az elviselhető utazási idő 70 perc. Az unalom elérkezésének ideje csökkenthető minden egyes perccel, amikor a gyereket szórakoztatják (E), vagy amit evéssel tölt el (F). A testvérek (S) azonban 10 perccel növelhetik a hiszti hamarabbi bekövetkeztének valószínűségét.

 

A kutató a képlethez 2000 szülő tapasztalatait vizsgálta meg társaival.

Kiderült az is, egy átlagos gyerek 32 perc után kérdezi meg először, hogy „Ott vagyunk már?”, és ez nagyjából négyszer fordul elő egy út során.

Azaz Hind szerint ha két gyerekkel indul valaki útnak, akik az út közben nem kapnak enni, akkor 40 perc a tűréshatáruk, mielőtt kiborulnának. Úgy gondolja, a szórakoztatás ugyanakkor kulcsfontosságú, de még az is hatástalan, ha túl hosszú az út.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló