2021. június 13., Antal Anett

Mindenki ügye

#élelmiszer #drágulás #kenyér

Júniustól drágulhat a kenyér

Székely Zoárd 2021.05.26. 10:54

Kevesebb pékárut dobunk kukába.

Takarékosabban bánnak a háztartások a kenyérrel, a pandémiával összefüggő korlátozások is visszavetették a fogyasztást, ami miatt a malmok az idén a tavalyinál 15-20 százalékkal kevesebb búzát őröltek, írja a Világgazdaság

 

Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója a lap megkeresésére arról beszélt, jelenleg a piacon nincs nagy mozgás, a kereskedők már korábban megvásárolták az exportra szánt árut, most ezek szállítása folyik.

 

Magyarázat lehet a tendenciára, hogy a fogyasztók takarékosabban bánnak a kenyérrel és a pékárukkal, jóval kevesebbet dobnak ki, mert a pandémia alatt megtanulták, hogy spórolni kell. Sokan elkezdtek otthon kenyeret sütni, ekkor pedig különösen igaz, hogy nem megy a szemétbe kenyér.

 

Emellett hiányoznak a turisták, velük együtt pedig a szállodák, vendéglátóhelyek is, illetve az iskolabezárások miatt a menzák forgalma is apadt.

 

Sokan nem merték meglépni ugyan az áprilisra beharangozott áremelést,

de ez a kérdés aratás után, júniusban újra elő fog kerülni, mivel a cégvezető szerint még soha nem voltak olyan magasak az induló búzaárak, mint az idei új termésé,

amelyre tonnánként 60-62 ezer forint körül mozognak a jegyzések.

 

 

Címlapfotó: MTI/Komka Péter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló