2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

#koronavírus #védőoltás

Jön a második körös oltás az iskolákban

Barna Benedek 2021.09.17. 13:50

Eddig 228 ezer 12-17 év közötti fiatalt oltottak be.

 

Jövő héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második oltásokat a tanév elején beoltott diákoknak – közölte pénteken a koronavirus.gov.hu, hozzátéve, hogy a diákok már az első oltás során megkapták a második oltás pontos időpontját és helyszínét.

 

Mint írják, ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére. Az oltást igénylő szülőket arra kérték, hogy jelezzék ezt az igényüket az iskola felé.

iskolások-oltása-mti-vajna-jános
Fotó: Vajda János / MTI

 

A kormányzati portál tájékoztatása szerint  az iskolai oltások első fordulóján több mint kétezer helyszínen közel 47 ezer diákot oltottak be.

Az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt már 228 ezer 12-17 év közötti diák kapta meg a vakcinát eddig, a 18-19 éves korosztálynak pedig a 61 százaléka, 121 ezer fiatal oltatta már be magát.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is lehet regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra az eeszt.gov.hu honlapon. Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár az elmaradt második és a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló