2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#ítélet #szabadságvesztés #veronai buszbaleset #buszsofőr

Veronai buszbaleset: jogerősen hat évet kapott a vétkes sofőr

Fehér Buda/ugytudjuk.hu 2021.10.26. 15:35

Öt évvel a baleset után ítélték el V. Jánost.

 

Öt évvel a baleset után megszületett a jogerős döntés a 17 halálos áldozatot követelő 2017-es veronai buszbaleset ügyében, írja az Index. A balesettel V. Jánost, a buszsofőrt vádolta meg a velencei bíróság, ahol a sofőr végül nem jelent meg. A lapot az egyik áldozat hozzátartozója, a Velencében tartózkodó Szendrei Endre értesítette az ítélethozásról, a vádhatóság

6 év letöltendő szabadságvesztést javasolt a védelemnek.

A döntést a védelem elfogadta, V. Jánosnak Olaszországban kell letöltenie a büntetését. A sofőrt már korábban, az elsőfokú ítélet mellékbüntetésében örökre eltiltották Olaszországban a járművezetéstől, Magyarországon viszont visszakapta a jogosítványát

verona
(Borítókép: Magyar diákokat szállító kiégett autóbusz az olaszországi A4-es autópályán, egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. Fotó: Polizia Di Stato / Handout / MTI / EPA)

Az elítéltnek szabadságvesztés letöltését 4-5 hónap múlva kell megkezdenie, Szendrei Endre viszont azt mondja, Olaszországban a büntetés végrehajtás eltér a magyartól, így a busz vezetőjének lehetősége lesz arra, hogy a büntetés egy részét intézményen kívül töltse le.

 

Szendrei az Indexnek azt is elmondta, hogy mélységesen felháborodtak a buszbalesetben elhunytak hozzátartozói, szerintük nem elég súlyos az ítélet. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló