2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

#előválasztás

Jakab Péternek nem tetszik, hogy visszalépésről egyeztet Karácsony és Márki-Zay

2021.10.02. 13:01

Korábban, amikor a DK-val egyeztetett hasonló üyben, már nem volt ilyen finnyás.

 

A jobbikos Jakab Péter az előválasztás második és harmadik helyezettje közötti esetleges visszalépést bírálta, holott az előválasztás előtt pont ő kötött paktumot a DK-val, kölcsönös visszaléptetésekről.

 

Jakab Péter az ellenzéki előválasztás negyedik helyezettje szombat délelőtti facebook-posztjában helyteleníti, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter a visszalépésen dolgoznak. Jakab ezt írja:

„Ha azért fognának össze, hogy ezzel növeljék az ellenzéki szavazók számát, esetleg így bátorítsák a még bizonytalanokat, akkor üdvözölném. De ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek. Függetlenül attól, hogy sikerül-e a tervük vagy sem. A vesztes fél szavazói fognak sérülni, és ezzel a kormányváltás esélye.”

 

A Jobbik elnöke szerint nem legyőzni, hanem kiegészíteni kellene egymást, Orbán és nem egymás ellen kellene összefogni, nem árkot ásni kell a szavazótáborok közé, hanem egyesíteni őket. Az ellenzék és a nemzet szerinte csak így győzhet. Karácsony és Márki-Zay éppen pénteken egyezett meg abban, hogy egy hét múlva döntik el, ki lép vissza kinek a javára, így Jakab írása tekinthető egyben Dobrev Klára védelembe vételének is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló