2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#kémszoftver #pegasus #nso

Izrael nem ad el többé kiberfegyvert Magyarországnak

Nagy Donát 2021.11.27. 18:23

A szűkített listán csak „stabil demokráciák” szerepelnek, mi már nem vagyunk rajta.

Szűkítette az izraeli belügyminisztérium azoknak az országoknak a listáját, ahova megfigyelésre és támadásra használható kiberfegyvereket exportálhatnak az izraeli cégek, ráadásul elég drasztikusan, 102-ről 37-re csökkentve a létszámot – írja az Index.

A szűkített listán ugyanis csak „stabil demokráciák” szerepelnek, Magyarország azonban nincs rajta.

Az így megmaradt (demokratikus) országok névsora a következő: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Dél-Korea, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, India, Írország, Izland, Japán, Kanada, Lettország, Lichtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Új-Zéland.

 

A lap szerint a Pegasus-ügy bár itthon csak belpolitikai vitákkal járt, nemzetközileg többszörösen visszaütött Izraelre és a gyártó NSO-ra, az Apple például beperelte a céget, az USA pedig tiltólistára tette az NSO-t.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló