2024. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#választások #berecz mátyás #pajtók gábor

Izgalom a tetőfokon: fej-fej mellett a Fidesz és az Egységben Magyarországért

Ákos Csarnó 2022.04.02. 13:07

És mekkora lesz a részvétel?

Nagyon szorosan alakul a vasárnapi választás kampánya, a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listája is a biztos szavazó pártválasztók 47 százalékénak voksára számíthat – tette közzé a Népszava a Publicus Intézet felmérése alapján. Ez csak a listás eredményekre vonatkozik. Ez a talán legutolsó közreadott közvélemény-kutatás.

 

Ebből a mérésből az derül ki, hogy az ellenzéki szavazók mozgósítottsága, részvételi szándéka 5 százalékponttal magasabb, mint a kormánypártoké. A részvételt illetően az összes megkérdezett 76 százaléka válaszolta azt, hogy biztosan elmegy szavazni, és további 9 százalék mondta azt, hogy valószínűleg szavazni fog.

 

Az összes szavazó körében nézve 35 százalékon áll a Fidesz és 33 százalékon az Egységben Magyarországért, míg 28 százalék bizonytalan. A kutatás szerint úgy tűnik, hogy a választók egy 5-7 százalékos csoportja csak a kampány utolsó pillanatában dönti el, hogy elmegy-e szavazni egyáltalán.

 

indexkép: MTI/Mohai Balázs

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló