2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#jobbik #munkaszüneti nap #karácsony

Ismét a parlament elé kerül, hogy munkaszüneti nap legyen december 24-e

Csarnó Ákos 2022.12.21. 09:44

Augusztusban már benyújtották ezt a javaslatot, akkor az illetékes bizottság az ügy tárgyalását is elutasította.

 

Másodszor is nekigyürkőzik Balassa Péter (Jobbik) a december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításának. Ahogy arról korábban beszámoltunk augusztusban a képviselő egyszer már benyújtotta javaslatát.

Végső soron itt egy értékválasztásról van szó: egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka - írja Balassa előterjesztéseiben.

A korábbi kezdeményezése visszapattant a kormányról. Október 24-én kelt határozatában a Vállalkozásfejlesztési Bizottság elutasította a tárgysorozatba vételt. Ennek ellenére Balassa tegnap délután ismét benyújtotta a törvénymódosítási javaslatát. 

 

Az ismételten benyújtott javaslatnak ugyanazt az utat kell bejárnia, mint a korábbinak, vagyis elsőként a parlamenti bizottságnak kell megtárgyalnia. Szinte borítékolható, hogy a korábbi eljárást megismétlődése. 

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló