2023. június 7., Róbert

Mindenki ügye

#vonat #máv #tömegközlekedés #busz #volánbusz #menetrend

Így alakul a busz- és vonatmenetrend az ünnepi hétvégén

Barna Benedek 2022.06.03. 13:15

A vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje is változik pünkösdkor.

 

Változik a MÁV, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor – számolt be az MTI pénteken a Mávinform közlése nyomán.

 

A busz- és vonatmenetrendek az alábbiak szerint alakul a követező napokban:

 

A vonatok

– pünkösdvasárnap (június 5-én) az ünnepnapi,

– pünkösdhétfőn (június 6-án) a vasárnapi,

– kedden (június 7-én) pedig már a munkanapi menetrend szerint járnak.

 

A Volánbusz járatai

– június 5-én, pünkösdvasárnap a munkaszüneti napon,

– június 6-án, pünkösdhétfőn a hét első iskolai előadási napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes  menetrend szerint indulnak;

– június 7-én, kedden a hét első iskolai és munkanapja szerinti menetrend lesz érvényben


A MÁV-HÉV vonalain június 6-án, pünkösdhétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények (a menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben).

volanbusz-mti-máthézoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A vasúttársaság felhívta a figyelmet, hogy a várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében, érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

 

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt június 3-án, péntek 10 órától 6-án éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel – tették hozzá.


Jelezték azt is, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium döntése szerint a pünkösd vasárnapra eső június 5-e helyett június 8-án (szerdán) éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV-Volán-csoport járatain. A háromnapos hétvége után, a keddi munka- és iskolakezdés miatt sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, de a meghosszabbított felhasználhatóságnak köszönhetően több nap áll rendelkezésre a júniusi bérletek megvásárlására, elkerülhető a sorban állás – írták.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló