2023. december 4., Borbála Barbara

Mindenki ügye

#horgászat #halgazdálkodás

Horgászna jövőre is? Drasztikus áremelés lesz a horgászjegyeknél

Csarnó Ákos 2022.11.03. 13:12

 

Radikális áremelésekről határozott a Magyar Országos Horgász Szövetség választmánya – írta meg a 444. hu. A döntés értelmében jövőre több ezer forinttal emelkedhetnek a horgászat éves költségei.

 

A kötelezően befizetendő, egyesületi tagságtól független díjak, az állami horgászjegy, a fogási napló és az úgynevezett Egységes Szövetségi Hozzájárulás együttes ára 74,6 százalékkal emelkedik. Ez eddig 6300 forintba került, jövőre 11 000 forint lesz az ára.

Az összevont területijegyek ára is nőni fog:

 

A felnőtt éves általános országos területi jegy 79 ezerről 98 ezer forintra drágul, a versenyzői országos jegy 31 ezerről 38 ezerre drágul.

Az éves dunai jegy 52 ezer helyett 64 ezer forintba fog kerülni, a tiszai pedig 57 ezerről 69 ezer forintra drágul.

 

közleményükben magyarázatot is próbáltak adni:

 Sajnálatos tény, hogy a magyar halgazdálkodást a háborús infláció mellett az évszázad aszálya is nagyon súlyosan érintette. Az eredményes haltermeléshez takarmány, a vízellátáshoz energia, a szállításhoz üzemanyag és az egész, jellemzően időigényes, hároméves termelési folyamathoz emellett jelentős élőmunka is szükséges.” Kiemelik még, hogy a legfontosabb horgászhal, egyben a fő telepítendő faj, a ponty őszi beszerzési középára egy év alatt több mint 70 százalékkal emelkedett.

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló