2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#koronavírus #oltás #ausztria #kötelező

Hivatalos: Ausztriában kötelező lesz az oltás

Nagy Donát 2022.02.04. 07:54

Március közepétől ugyanolyan lesz a covid elleni oltás, mint a többi kötelező védőoltás: szabálysértést követ el az, aki nem adatta be.

A 18 éves kortól általános CoV elleni védőoltási kötelezettség csütörtökön este az utolsó parlamenti akadályon is átment, írja az ORF Magyarok. A Szövetségi Tanács az ÖVP, a Zöldek, a NEOS és az SPÖ többségének szavazatával fogadta el.

A törvény hatálybalépéséhez még a szövetségi elnök aláírása, valamint annak kihirdetése szükséges, ami a következő napokban várható.

A Szövetségi Tanács 61 tagja mintegy 80 százalékos többséggel fogadta el a tervezett Corona-oltási kötelezettséget. A szavazás eredménye: 47 igen szavazat, 12 nem, két tartózkodás.

 

A Szövetségi Tanács jóváhagyása után Alexander Van der Bellen szövetségi elnöknek még alá kell írnia a törvényt. Ezt követően Karl Nehammer szövetségi kancellárnak kell ellenjegyeznie, mielőtt azt szabályszerűen kihirdethetik.

 

Amint ez megtörtént, az új kötelező védőoltási törvény egy nappal később hatályba léphet.

A kötelező oltás már a jövő héten megkezdődhet, az ellenőrzések pedig 2022. március közepén indulhatnak.

A bevezető szakasz március 15-ig tart, ezt követően a kérdés szankciókkal járó ellenőrzési szabálysértéssé válik. A rendőrség ellenőrizheti majd az oltási státuszt, és büntetéseket szabhat ki. A harmadik fázis, amelyben automatikusan büntetéseket szabnak ki minden oltatlan személyre, még várat magára.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló