2022. július 7., Apollónia

Mindenki ügye

Hétfőtől a véradók fél évig kedvezményesen vásárolhatnak

Barna 2021.06.13. 14:00

Több mint ezer kiskereskedőnél, szolgáltatónál kapnak kedvezményt.

Fél évig kedvezményesen vásárolhatnak az elfogadóhelyeken a véradók az "Önkéntes véradó" virtuális kártyával hétfőtől – közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a véradók világnapja alkalmából az MTI-vel.

 

A szervezet vasárnapi közleménye szerint június 14-étől minden donor rendelkezhet "Önkéntes véradó" virtuális kártyával, amelyet telefonon egy ingyenes applikációval lehet megjeleníteni, de akár pdf-formátumban is letölthető vagy plasztikkártya is kérhető belőle.

A kártyával a donorok a véradástól számított fél éven belül több mint ezer kiskereskedőnél, helyi szolgáltatónál vásárolhatnak kedvezményesen. A rendszeres véradók különböző fokozatú, véradási számuknak megfelelő kártyát kapnak, amellyel több száz prémium szolgáltatónál megemelt alapkedvezményben részesülhetnek – ismertették.

Azt írták: ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítmény álljon rendelkezésre, folyamatosan szükség van az önkéntes véradók térítésmentes segítségére.

véradó-mti-koszticsák-szilárd
Fotó: Kosztircsák Szilárd / MTI

A magyar véradók felelősségtudatának és önzetlenségének köszönhetően a koronavírus-járvány eddigi ideje alatt a vérkészítmény-ellátás folyamatos volt Magyarországon, és az OVSZ mindent megtesz azért, hogy folyamatos is maradjon - emelték ki.

 

Hozzátették:

június 14-én szerte a világon köszönetet mondunk azoknak, akik önzetlen adományukkal, a véradásukkal, számukra ismeretlen embereknek segítenek meggyógyulni, nemegyszer életben maradni.

Bővebb információk és az elfogadóhelyek listája az applikációban és az OVSZ honlapján található.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló