2022. augusztus 11., Zsuzsanna Tiborc

Mindenki ügye

#oroszország #ukrajna #háború

Három oldalról lövik Ukrajnát, Fehéroroszországból is támadják őket az oroszok

Nagy Donát 2022.02.24. 07:21

Az emberek menekülni kezdtek a városokból, sorok alakultak ki a bankautomatáknál és a benzinkutakon.

Az Ukrajnát ért orosz támadás Fehéroroszországból, Oroszországból és a Moszkva által önkényesen elcsatolt Krím félszigetről indult – közölte csütörtökön az ukrán határőrszolgálat.

 

A határmenti ellenőrzőpontokat tüzérséggel, nehézfegyverekkel és kézi lőfegyverekkel támadják öt régióban, Luhanszk, Szumi, Harkiv, Csernyihiv és Zsitomir megyékben, valamint a Krím-félsziget felől.

Azaz az oroszok északról Fehéroroszország felől törtek be Ukrajnába, délről a Krím irányából, keletről pedig közvetlenül Oroszországból.

Eközben légi fenyegetést rögzítettek Kijevben. A városi adminisztráció arra kérte a kijevieket, hogy ha bekapcsolnak a szirénák, haladéktalanul menjenek az óvóhelyekre. Vitalij Klicsko kijevi polgármester az Ukrajinszka Pravda hírportálnak hozzátette: jobb, ha most mindenki otthon marad, de aki aggódik, lemehet az óvóhelyre.

ukran1
Illusztráció

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a hadműveletre utasítást adó hajnali tévébeszédében azt mondta, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog a demilitarizálására és “nácimentesítésére”.

 

Az országból jelentették, nem sokkal azután, hogy robbanások rázták meg Kijevet, rengeteg helyi lakos útnak indult a városból.

Az ATM-eknél és a benzinkutakon is sorok alakultak ki.

 

Címlapképünk illusztráció

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló