2021. május 14., Bonifác

Mindenki ügye

Ha regisztrál a koronavírus-vakcinára, Rogán Antal levelezőpartnere lehet

2019.11.30. 00:00

Kettő az egyben.

 

Elindult a regisztráció a koronavírus elleni oltásra: hétfőn Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára jelentette be, hogy a vakcinainfo.gov.hu weboldalon mindenki jelezheti az oltás iránti igényét. A hvg.hu cikke szerint azonban az oldalt felkeresőket egy olyan felület fogadja, ahol alapvető adatok – név, lakcím, életkor és TAJ-szám – megadása mellett az e-mail címükre és a telefonszámukra is rákérdeznek (ami normális, hiszen később értesíteni kell a jelentkezőt). Ezek után be kell ikszelni az adatkezelési tájékoztató elfogadását, és van még egy rublika, ahol engedélyt lehet adni későbbi kapcsolattartásra is, ami a visszavonásig szól.

 

Ez utóbbi azonban nem egy lehetőség, ugyanis mint kiderült, anélkül nem fogadja el a rendszer a regisztrációt. Az adatkezelési tájékoztatóból kiderül, hogy nem csak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (NEAK) kerülnek a jelentkező adatai:

 

A regisztrálónak ahhoz kell beleegyezését adnia, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda kereshesse őt meg, például véleménykérés és tájékoztatás céljából.

 

Az adatokat a nemzeti választási rendszert is üzemeltető IdomSoft Zrt. kezeli. A kapcsolattartási adatok ilyen kezeléséhez adott hozzájárulást visszavonni is a Miniszterelnöki Kabinetirodához fordulva lehet – írja az adatkezelési tájékoztató –, az adatvedelem@mk.gov.hu címen, vagy Kovács Péter adatvédelmi tisztviselőhöz fordulva, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, 1357 Budapest, Pf. 1. címen.

 

Rogán Antal 

 

A Rogán Antal miniszter által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda lényegében a Fidesz és az Orbán-kormány központi propagandagyára, kommunikációs agytrösztje. Minden központi üzenetet itt fogalmaznak meg, majd küldenek szét a Fidesz-közeli sajtóbirodalom és a közmédia számára. A Kabinetiroda irányítja a nemzeti konzultációkat és rendeli meg a kormányzati kampányokat is.

 

(Fotók: MTI)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló