2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#gáz #áremelkedés #gázár

Ha Putyinon múlik, lesz gázáremelés


Oroszország napok óta jelentősen kevesebb gázt szállít Németországba és Európába, az a célja, hogy felhajtsa az árakat.

Oroszország a gázszállítások visszafogása révén fel akarja srófolni az energiaárakat – mondta szombaton a dpa német hírügynökségnek Klaus Müller, a német energiapiacot szabályozó hatóság (Bundesnetzagentur) vezetője a 24.hu szerint.

Oroszország napok óta jelentősen kevesebb gázt szállít Németországba és Európába, amivel az a célja, hogy kizökkentsen bennünket és felhajtsa az árakat

– fogalmazott Müller.

 

A Bundesnetzagentur vezetője szerint most a legfontosabb, hogy minél több földgázt lehessen megtakarítani és elraktározni télre. Elmondta azt is, hogy a német kormány további cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésén is dolgozik. A hatóság szerint a német gáztározók feltöltöttsége jelenleg 56,7 százalékos. A Bundesnetzagentur szerint Németország gázellátása jelenleg stabil, de feszített.

 

Oroszország az Északi Áramlat gázvezetéken az elmúlt napokban 60 százalékkal csökkentette a gázszállítást, amit elhúzódó karbantartással magyaráz. Robert Habeck alkancellár viszont a napokban arra az álláspontra helyezkedett, hogy a szállítások mérséklésének politikai okai vannak, miután az Európai Unió szankciókkal sújtotta az orosz kőolajexportot. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló